Уволненият заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб си е водел бележки, в които е

...
Уволненият заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб си е водел бележки, в които е
Коментари Харесай

Маккейб водел записки за срещите си с Тръмп и ги предал на разследващи

Уволненият заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб си е водел бележки, в които е описвал в елементи срещите си с президента. Той ги е предал на офиса на специфичния прокурор Робърт Мълър, който проверява хипотетичната съветска интервенция в американските избори и възможни връзки на предизборния екип на Доналд Тръмп с Русия, съобщи Асошиейтед прес.

В записките на Маккейб имало с изключение на елементи за неговите срещи с президента и равносметка на разнообразни диалози, които той е имал и с Джеймс Коми, отстранения началник на ФБР, споделя осведомен източник. Точното съдържание на записките на Маккейб не е известно. Но те могат да оказват помощ за потвърждаването на изказванието на Маккейб, че той е бил незаслужено компрометиран от Белия дом, за който той споделя, че е обявил " война " на ФБР и на следствието на Мълър. Смята се, че в записките има елементи по отношение на срещи сред представители на администрацията на Тръмп и ФБР, които биха заинтересували Мълър.

Маккейб бе уволнен от министъра на правораздаването и основен прокурор Джеф Сешънс. Тръмп назова това  " страховит ден за демокрацията "  и сподели, без да навлиза в елементи, че Маккейб е знаел за всички неистини и за корупцията, ставащи по високите етажи на ФБР.

Сешънс сподели, че е взел решението за уволнението на Маккейб по рекомендация на дисциплинарния орган на ФБР и въз основа на отчет на основния контрольор, съгласно който Маккейб е разрешил изтичането на информация на медиите и не е бил прям, даже под клетва, пред контролния орган по отношение на следствието за имейлите на Хилари Клинтън
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР